Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

5 rezoluții de Anul Nou pentru stăpâni

Data publicării: 30/01/2024

Nu toată lumea își face rezoluții de Anul Nou și, cu siguranță, îndeplinim doar o mică parte din rezoluțiile pe care le facem. Pentru a obține mai mult succes, să nu ne facem o listă prea lungă, să avem doar câteva puncte importante pe care cu siguranță dorim să le schimbăm și pentru care suntem dispuși să luptăm puțin. Sănătatea și fericirea animăluțului nostru poate fi un factor de motivare, merită să ne propunem câteva lucruri legate de el.

1. Să acordăm mai multă atenție alimentației corecte

Aportul adecvat de nutrienți de calitate și cantitate potrivită este cheia pentru ani lungi și echilibrați. Mulți stăpâni aruncă mâncarea în farfuria animalului lor doar aproximativ, ceea ce duce adesea la obezitate. Dacă am procedat astfel până acum, să încercăm să schimbăm acest lucru și să măsurăm întotdeauna cu precizie cantitatea necesară, astfel încât prietenul nostru patruped să primească doar energia de care are cu adevărat nevoie. Este evident că ar trebui să alegem întotdeauna alimente de calitate, dar trebuie să fim atenți și la stadiul de viață al animăluțului nostru, la cât de activ este și dacă are vreo boală. Toate acestea influențează modul în care ar trebui să îl hrănim.

2. Să petrecem mai mult timp împreună

Între muncă, familie și alte responsabilități, s-ar putea să avem foarte puțin timp la sfârșitul zilei pentru animăluțul nostru, iar dacă acesta este cazul, ar trebui să încercăm să ne gestionăm mai eficient timpul. Jocurile împreună și îmbrățișările sunt foarte importante și pentru câini și pentru pisici. Să descoperim ce le place cel mai mult prietenilor noștri blănoși și să încercăm să introducem mai multe astfel de activități în rutina noastră zilnică. Poate fi o plimbare aventuroasă în aer liber, un joc interesant în interior sau chiar mângâieri pe canapea.

3. Să învățăm ceva nou

Nu doar să ne plimbăm, să facem sport și să ne jucăm, ci și să învățăm în mod regulat. Prin exercițiile mentale, putem încetini îmbătrânirea la prietenul nostru mai în vârstă. Să-i învățăm pe prietenul nostru blănos noi trucuri în 2024, și să obținem câteva jocuri IQ în care va trebui să-și folosească un pic creierul pentru a obține recompensele ascunse.

4. Să îngrijim blana în fiecare zi

Ți s-a întâmplat vreodată să fie dificil și neplăcut să îți periezi animăluțul din cauza nodurilor din blană? Pentru a face momentul periajului o activitate relaxantă, este important să periem blana câinelui sau pisicii în fiecare zi. Astfel, nu numai că prevenim apariția nodurilor și a altor probleme ale blănii, ci și că mai puțin păr mort ajunge pe hainele și mobilierul nostru, iar, cu siguranță, întărește legătura dintre stăpân și animăluț.

5. Să vizităm regulat medicul veterinar

Chiar și atunci când prietenul nostru loial pare să fie sănătos, este recomandat să îl ducem la medicul veterinar cel puțin de două ori pe an pentru un control general. Boli precum diabetul, inflamațiile articulare, tartrul dentar și obezitatea sunt mai ușor de gestionat atunci când problemele sunt depistate la timp. Cu această ocazie, putem cere sfaturi privind alimentația și dresajul animalului. Verificăm periodic datele furnizate anterior și, dacă este necesar, le actualizăm, asigurându-ne că cipul de identificare este mereu la zi. Dacă aceste cinci rezoluții devin parte din lista noastră, suntem pe cale să avem un an minunat alături de animăluțul nostru, iar relația dintre noi va fi și mai puternică și mai armonioasă decât înainte.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!