Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Bebeluș și pisicuță – la ce să fim atenți?

Data publicării: 22/07/2024

Când realizăm că vom avea un bebeluș, putem deveni repede tensionați din cauza întrebării: oare cum va reacționa pisica noastră la noul membru al familiei? Din fericire, această îngrijorare este adesea nefondată, deoarece bebelușii și pisicuțele pot trăi fericiți împreună. Bineînțeles, va fi nevoie de o anumită pregătire pentru ca totul să meargă cu adevărat fără probleme încă de la început.

La fel cum ne reorganizăm casa înainte de sosirea nou-născutului, este esențial să ne pregătim pisica cât mai devreme pentru schimbările care urmează. Acest lucru ne poate scuti de stres inutil și de probleme de comportament nedorite, astfel încât întreaga familie să poată trăi în armonie.

La ce să fim atenți?

La prima vedere, multe lucruri pot părea evidente, dar este bine să avem o listă pe care să o urmărim, pentru a ne asigura că nu uităm nimic în mijlocul lucrurilor pe care trebuie să le facem. Să facem tot posibilul pentru a ajuta pisica să accepte că va trebui să-și împartă casa cu un bebeluș.

Măsuri de sănătate

În calitate de stăpâni de pisici, probabil am auzit de toxoplasmoză. Toxoplasmoza este un parazit care se poate transmite de la pisică la om și, astfel, de la mamă la făt. Poate provoca numeroase probleme de sănătate copilului, cum ar fi orbirea, surditatea sau hidrocefalia.

Pentru a preveni răspândirea parazitului de la pisică la om, trebuie să evităm animalele fără stăpân și să ne ținem mini-tigrii în casă. Să purtăm mănuși atunci când grădinărim, să spălăm fructele si legumele înainte de consum, acestea fiind principala sursă de toxoplasmoză, și să le facem un test de toxoplasmoza pisicuțelor.

Schimbări treptate

Când începem să ne reorganizăm casa pentru sosirea bebelușului, este important să petrecem mult timp cu felina noastră și să o pregătim pentru viața alături de bebeluș. Câteva sfaturi ne pot ajuta în acest sens:

1.) Să obișnuim pisica cu atingeri și mângâieri mai frecvente și să îi observăm reacțiile, pentru a vedea ce îi place și ce nu.

2.) Dacă până acum pisica noastră se juca cu mâinile noastre, să o dezvățăm de acest obicei cât mai repede, deoarece chiar și în timpul unui joc blând poate provoca răni grave bebelușului. Să o învățăm că poate să se joace doar cu jucăriile sale.

3.) Să obișnuim pisica cu sunetele bebelușului prin redarea videoclipurilor și a înregistrărilor audio. La început la un volum redus, apoi să creștem treptat volumul.

4.) Să introducem mirosuri și obiecte specifice bebelușilor în casa noastră, cum ar fi pudra, șamponul și laptele praf.

După sosirea bebelușului să avem un moment de liniște pentru noi trei: bebelușul, pisica și noi. Așteptăm ca pisica să interacționeze cu noi. O idee bună este să-i dăm mini-tigrului o pătură sau o piesă de îmbrăcăminte cu mirosul bebelușului, astfel încât să-l exploreze în liniște și să se obișnuiască treptat. Trebuie să fim răbdători, deoarece poate dura ceva timp până când animăluțul nostru va accepta bebelușul. Întotdeauna trebuie să fim atenți la semnele de stres și la igienă.

Este important să nu lăsăm niciodată nesupravegheat animăluțul împreună cu copilașul nostru – chiar și după ce au devenit prieteni – deoarece pisica poate provoca accidental probleme, de exemplu, dacă se apropie prea mult de fața bebelușului, care nu poate încă să-și întoarcă capul.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!