Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Ce jucării să alegi pentru pisica ta?

Data publicării: 08/11/2022

Exercițiul regulat este foarte important pentru pisicile tinere, deoarece stimularea mentală și activitatea fizică sunt esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a corpului și a minții lor. Un alt avantaj al jucatului împreună cu mini-tigrul nostru este că întărește legătura dintre noi. Merită să obținem niște jucării interesante pentru pisici pentru momente de singurătate, cât și pentru distracția împreună.

Joaca cu pisoiul nostru încurajează comportamente naturale cum ar fi vânătoarea și urmărirea. Acestea ar trebui să fie întotdeauna îndreptate către obiecte, nu către alte animăluțe sau oameni. Pe lângă faptul că ne menținem patrupedul în formă și sănătos, acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să acordăm o atenție deosebită obținerii jucăriilor potrivite.

Urmând sfaturile simple de mai jos, putem alege cu ușurință jucăriile care ne vor ajuta să profităm la maxim de timpul pe care îl petrecem jucându-ne cu prietenul blănos.

Obiecte în mișcare

Jucăriile care își schimbă poziția rapid și imprevizibil vor încuraja cu siguranță să urmărească și să vânzeze obiectul în mișcare. De exemplu, jucăriile pentru pisici cu bețe și jucăriile care se mișcă singure sau pe care pisica le poate plesni sunt, de asemenea, alegeri ideale. Tipurile care sunt strălucitoare, fac zgomot sau miros a iarba mâței pot fi și mai atractive.

Jucăria aleasă trebuie să fie suficient de mică încât pisoiul nostru să o poată mișca, dar trebuie să avem grijă să nu fie prea mică, pentru că dacă mini-tigrul o înghite accidental, o poate sufoca sau îi poate provoca probleme în sistemul digestiv.

Jucării DIY

Nu trebuie să cumpărăm produse scumpe dacă și cele ieftine sau chiar cele pe care le facem sunt sigure. Cutiile de carton cu găuri decupate, în care prietenul nostru patruped poate sări și pungile de hârtie pot stârni, de asemenea, interesul unei pisici în orice moment. Trebuie doar să ne asigurăm că nu există clame ascuțite care ar putea cauza răni animăluțului nostru.

Jucării care provoacă gândirea

Jucăriile de hrănire, de exemplu o minge sau altă figură, în care putem pune bucăți de hrană uscată sau recompense, încurajează pisoiul să lucreze pentru mâncare. Dacă dorim să creștem nivelul, putem obține și o jucărie IQ pentru pisici, caz în care micuțul nostru prieten va trebui să se gândească puțin mai mult la cum să obțină bunătățile. Trebuie să ne asigurăm că hrana destinată jocului face parte din doza zilnică normală a pisoiului, deoarece prea multe gustări suplimentare pot duce rapid la obezitate.

Mobilă proprie

Mini-tigrii iubesc să se cațere și să exploreze, așa că un mobilier stabil pentru pisici poate oferi, de asemenea, un divertisment excelent, pe care prietenul nostru blănos se poate urca, poate sări, își poate folosi ghearele sau în care se poate ascunde. Jucăriile cu sfoară pe care pisicuța noastră le poate rupe în bucăți în timpul jocului mai intens, nu trebuie lăsate niciodată nesupravegheate, deoarece pot provoca sufocare sau alte răni.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!