Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Ce să faci dacă pisica ta este supraponderală?

Data publicării: 06/04/2023

Excesul de greutate este dăunător nu numai pentru oameni, ci și pentru animăluțe și trebuie să acționăm în acest sens. Dar înainte de a începe o dietă cu pisica noastră, trebuie să consultăm întotdeauna cu medicul veterinar despre cel mai sigur mod de a pierde în greutate. Restricționarea pur și simplu a cantității de alimente pe care o consumă nu este suficientă, iar pierderea rapidă în greutate poate fi foarte periculoasă.

Dacă vedem că pisica noastră este supraponderală, atunci înainte de a începe o dietă, ar trebui să o ducem la veterinar, unde medicul va determina dacă pierderea în greutate este cu adevărat necesară și cum o putem realiza fără a provoca alte probleme pentru felina noastră.

Este bine de știut că pisicile nu pot pierde mai mult de 1-2% din greutatea corporală într-o săptămână. Un medic veterinar poate ajuta la determinarea cantității de calorii și a tipului de hrană de care are nevoie pisica noastră. Să cântărim animăluțul săptămânal, astfel încât să putem progresa corespunzător conform planului definit. Dacă, de exemplu, vedem că pierderea în greutate săptămânală a depășit 2%, atunci aportul de calorii trebuie crescut cu 10%. Dacă, în schimb, este mai mică de 1%, atunci trebuie să o reducem cu 5-10%. Pentru aceasta, se recomandă consultarea și calcularea cu medicul veterinar.

Dacă mini-tigrul nostru nu mai mănâncă din anumite motive și are o pierdere a poftei de mâncare, ar trebui să contactăm imediat un specialist.

Există 2 modalități principale de a obține pierderea în greutate:

1. Mai puțină hrană

  Să decidem împreună cu medicul veterinar ce fel de hrană ar trebui să primească animăluțul nostru, în ce porții și în funcție de ce plan alimentar. Următoarele combinații funcționează de obicei:

  – Conținut ridicat de fibre și conținut scăzut de grăsimi: Cantitatea mai mare de fibre promovează senzația de sațietate.

  – Conținut ridicat de proteine ​​și puțini carbohidrați: Poate întârzia golirea stomacului, astfel încât pisoiului îi va fi foame mai târziu.

  – Mai multă hrană umedă: conținutul mai mare de apă al alimentelor umede poate ajuta la slăbire, deoarece cresc cantitatea alimentelor, menținând în același timp un nivel scăzut de calorii.

  2. Mai multă mișcare

  Reducerea caloriilor este desigur importantă pentru pierderea în greutate, dar este, de asemenea, esențial ca mini-tigrul nostru să se miște mai mult. Câteva idei pentru a ne motiva pisica:

  – Programarea orelor de joacă: să ne jucăm cu micuțul nostru prieten de mai multe ori pe zi, în fiecare zi, jucăria cu băț sau laserul pot fi ideale.

  – Spațiu de mișcare verticală: să instalăm rafturi sau să cumpărăm mobilier mai mare pentru pisici, astfel încât prietenul nostru blănos să se poată mișca mai mult și chiar să sară.

  – Jocuri IQ: mingea sau alte jocuri interactive ne pot motiva pisicile să facă mai multă mișcare. Cu jucăriile care pot fi umplute cu hrană ne putem determina pisica să mănânce mai încet și chiar să facă exerciții în acest proces.

  Dacă acordăm atenție cantității și calității aportului alimentar, precum și exercițiilor regulate, ne putem pune prietenul nostru loial din nou în formă cu puțină perseverență. Bineînțeles, acest lucru este esențial pentru o viață lungă și fericită.

  Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

  Abonează-te acum!