Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Ce trebuie să știi atunci când îți lași pisica singură acasă

Data publicării: 01/08/2022

Dacă ai pisică, cu siguranță știi că aceste suflete nu sunt chiar atât de retrase și independente pe cât cred mulți. Deși felinele nu necesită plimbări zilnice precum câinii, prezența stăpânului contează enorm pentru ele (și nu doar atunci când îi deschizi conservele, cureți litiera sau umpli bolul cu apă proaspătă)!

Uneori vei fi nevoit să lași pisicuța singură peste noapte sau pentru mai mult timp. Până la vârsta de patru luni nu este recomandat să lăsăm pisicuța singură mai mult de patru ore. Pentru pisicile puțin mai mari, se poate adăuga o oră suplimentară. După împlinirea vârstei de șase luni ele pot tolera, mai ușor, până la opt ore fără companie

Pe de altă parte, timpul pentru care îți poți lăsa pisica singură acasă depinde și de factori precum personalitatea, alimentația și mediul în care se află. 

Blănoșii obișnuiți cu hrana uscată pot fi lăsați singuri până la o zi sau două, dacă le lași suficientă apă pentru această perioadă (după două zile apa devine stătută, iar litiera nu va mai fi curată). 

Pentru ca singurătatea să îi provoace cât mai puțin stres pisicii tale, trebuie să te pregătești din timp:

Verifică prognoza meteo!

Căldura verii poate fi stresantă pentru feline, așa că este important să lași aerul condiționat pornit chiar și atunci când ieși din casă. Un val de caniculă poate avea consecințe grave.

Fă rost de un dozator automat de mâncare!

Este ideal un hrănitor automat, care îi va oferi animăluțului tău mâncare atunci când el se află în apropierea lui. Acest dispozitiv funcționează numai în cazul în care pisica este microcipată. Există distribuitoare automate pe care le poți programa în funcție de cum și când dorești ca felina ta să primească apă și hrană. 

Asigură-te că are destulă apă! 

Pisica ta trebuie să rămână hidratată atunci când ești plecat, așadar poți lăsa mai multe boluri umplute cu apă proaspătă în diferite puncte ale casei. O fântână pentru pisici este de asemenea o soluție bună, ea fiind filtrată constant. Mai mult, apa curgătoare va stimula pisica să bea mai des. 

Asigură-te că ai lăsat o litieră în plus!

Pisica ta nu va mai dori să folosească litera dacă ea nu este curățată de nimeni un timp îndelungat. 

Dacă îi pui la dispoziție o litieră în plus, poți preveni surprizele neplăcute.

Distracție la maxim!

Dacă lași televizorul sau radioul pornit, blănoasa ta nu se va mai simți atât de singură acasă. De asemenea, un ansamblu de joacă îi poate distrage atenția de la singurătate, acesta fiind perfect pentru odihnă, joacă și tocirea ghearelor. Dacă ai posibilitatea, poți adopta o a doua pisică. Pisicile se adaptează mai ușor lipsei stăpânului în compania unei alte pisici.

Sursă: mypet.com

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!