Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai speciale rase de pisici

Data publicării: 02/02/2023

La fel cum nici oamenii, nici pisicile nu sunt toate la fel. Unora dintre ele nu le pasă prea mult de stăpânii lor, în timp ce altor pisici le place să interacționeze cu oamenii pe care ii plac. Există multe rase de pisici speciale, afectuoase și, deși nu sunt întotdeauna ușor de îngrijit, putem trăi multe momente fericite împreună datorită atenției, dragostei oferite și a comportamentului amuzant.

Pisicile afectuoase au câteva trăsături comune. Ele sunt, în general, mai socialbile și mai prietenoase decât celelalte pisici și nu sunt deloc înfricoșătoare. Sunt adesea docile și nu se caracterizează prin comportament nervos. Își pot arăta afecțiunea față de stăpânii lor, de exemplu miaună, torc și putem auzi o varietate de sunete interesante de la ei. Simt când avem o zi grea și se ghemuiesc lângă noi sau în brațele noastre, așa că sunt parteneri grozavi.

Ragdoll

Înălțime: 28-33 cm
Greutate: 4,5-9 kg
Aspect: blană de lungime medie, mătăsoasă; corp deschis la culoare, față, picioare, coadă și urechi mai închise la culoare; blană multicoloră, precum crem, ciocolatie, roșie, violetă, albastră; ochi albaștri.
Durata de viață: 13-15 ani

Pisicile Ragdoll sunt o alegere ideală dacă suntem în căutarea unui mini-tigru adorabil, care necesită relativ puțină îngrijire. Își salută stăpânii când ajung acasă după o zi lungă, le place să stea în apropierea noastră și sunt bucuroase să aducă înapoi jucăriile aruncate, la fel ca și cățeii. Sunt prietenoase cu copiii și cu alte animăluțe, fapt care le face să fie animale de companie perfecte.

Scottish Fold

Înălțime: 20-28 cm
Greutate: 2-4,5 kg
Aspect: diverse culori; blană moale și densă, scurtă sau relativ lungă
Durată de viață: 11-14 ani

La această rasă, accentul este pus pe urechi, care se datorează unei mutații aleatorii. A fost dezvoltată o genă care face ca urechile pisicilor să se îndoaie. Fiindcă această caracteristică este complet unică printre pisici, mulți oameni adoră această rasă de pisici ușor de recunoscut. Dar nu numai urechile lor sunt speciale. Mini-tigrii scoțieni sunt animăluțe afectuoase, sociabile, nu le place să fie singure. Din acest motiv, dacă petrecem mult timp în afara casei, nu ar trebui să alegem o pisică Scottish Fold.

Sfinx

Înălțime: 20-28 cm
Greutate: 2,5-5,5 kg
Aspect: fără păr; mai multe culori: alb, negru, roșu, ciocolată, tărcată etc.
Durată de viață: 9-15 ani

Deoarece pisicile Sfinx (uneori scris Sphynx) nu au blană, adesea se răcesc, așa că ar putea avea nevoie de un fel de sursă de căldură pentru a se simți confortabil. Sfinxii sunt extrovertiți și le place să fie aproape de oameni. Noaptea se pot ghemui sub pătură cu noi, iar ziua se odihnesc în brațele noastre. Cu toate acestea, pielea lor necesită îngrijire suplimentară.

Maine Coon

Înălțime: până la 40 cm
Greutate: 4-8 kg
Aspect: blană lungă, dublă; peste 75 de combinații de culori; culoarea ochilor verde, auriu sau cupru
Durată de viață: 9-15 ani

Pisicile Maine Coon sunt originare din America. Se mai numesc și giganți blânzi. Sunt pisici sociabile, atașate de oamenii de toate vârstele și adoră să participe la toate evenimentele de familie, fie că e vorba de relaxarea pe canapea sau de cină. Merită să știm despre ele că sunt vânătoare extrem de inteligente și excelente.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!