Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cum poți îmbunătăți starea de bine a pisicii tale?

Data publicării: 27/10/2022

Îngrijirea unei pisici s-ar putea să nu fie atât de ușoară precum credeam la început. Pentru ca felina noastră să trăiască o viață sănătoasă și fericită, trebuie să acceptăm câteva sfaturi și să le integrăm în rutina noastră zilnică. Cel mai bun mod de a îmbunătăți starea de bine a blănoaselor noastre este să le oferim dragostea și grija pe care le merită.

1. Pieptănatul zilnic

Îngrijirea zilnică a blănii ajută la reducerea cantității ghemotoacelor de păr care se formează în sistemul digestiv al acestora. Deoarece pisicile petrec mult timp păstrându-se curate, unii stăpâni nici măcar nu cred că periajul regulat poate îndepărta firele de păr desprinse, astfel încât să nu creeze probleme atunci când intră în organismul animalului. Poate fi o idee bună să programăm îngrijirea blănii chiar înainte de masă, astfel încât pisica noastră să o poată asocia cu o experiență bună, adică cu faptul că va primi în curând bucate delicioase.

2. Alimentația adecvată

Este foarte important să le hrănim cu alimente de înaltă calitate, care au un conținut ridicat de carne. Pisicile sunt carnivore, legumele nu ar trebui să constituie o parte semnificativă a dietei lor, iar carbohidrații și cerealele pot avea, de asemenea, un efect dăunător asupra lor. În plus, trebuie să ne asigurăm că animăluțul nostru primește suficiente lichide. Pentru pisicile cărora nu le place să bea, hrănirea cu conserve poate fi o idee deosebit de bună, dar este totuși esențial să aibă la dispoziție apă proaspătă și curată în diferite puncte ale casei.

3. Un număr suficient de toalete

Regula de bază pentru toaletele pentru pisici este să avem întotdeauna cu unul mai multe în casa noastră decât numărul de pisici. Deci, dacă avem trei pisici, trebuie să avem patru toalete. Merită să ne gândim cu atenție unde punem toaletele. Deși noi, ca stăpâni, am prefera să le găsim un loc ascuns și întunecat, prietenii noștri blănoși s-ar putea să nu fie fericiți să-și facă treaba la subsol, de exemplu. Unor pisici le place să vadă totul în timp ce folosesc toaleta, așa că toaleta ascunsă poate rămâne nefolosită. Ar putea merita să experimentăm cu mai multe locații și tipuri de toalete.

Dacă am asigurat suficiente toalete și un așternut adecvat pentru pisica noastră și îndepărtăm excrementele și bulgării formați în fiecare zi, dar pisica noastră încă își face nevoile în locul nepotrivit, atunci trebuie neapărat să consultăm un medic veterinar. Infecția tractului urinar și alte boli pot duce, de asemenea, la un comportament neadecvat.

4. Stâlpul de zgâriat

Pisica noastră va zgâria instinctiv, nu o putem face să se renunțe la această activitate. Totuși, pentru a preveni ca mobila noastră să fie zgâriată și să ne certăm degeaba cu mini-tigrul nostru, trebuie să-l învățăm că mobila pisicii este locul unde își poate ascuți ghearele. Poate fi de ajutor să plasăm stâlpul de zgâriat mai întâi în mijlocul livingului în loc de într-un colț retras, și îl putem stropi și cu iarba mâței. Mai târziu, chiar și colțul poate fi un loc bun pentru acesta și nici măcar nu vom avea nevoie de iarba mâței.

5. Joaca de zi cu zi

Pentru ca membrul blănos al familiei noastre să se simtă bine, să facă suficient exerciții fizice și să se dezvolte mental corespunzător, ar trebui să petrecem timp jucându-ne împreună în fiecare zi. Putem  obține niște jucării interesante și gustări sănătoase pentru a oferi animăluțului nostru un timp cu adevărat plăcut.

6. Sterilizarea Pe termen lung, nimic nu este mai benefic decât sterilizarea. Femelele sunt foarte incomode atunci când intră în călduri, iar masculii sunt adesea răniți în timpul sezonului de împerechere. Castrarea ușurează viața de zi cu zi atât pentru pisici, cât și pentru stăpânii acestora, iar unele boli pot fi, de asemenea, prevenite.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!