Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să ai grijă de dantura pisicii tale?

Data publicării: 09/08/2022

Pentru întreținerea unei danturi sănătoase, îți recomandăm să vizitezi regulat, împreună cu felina ta, medicul veterinar și să-i asiguri un regim alimentar corect. Hai, să vedem cum poți întreține eficient dantura pisicii tale.

1. Controlul dentar

Este recomandat să îți duci pisica o dată pe an la un control al dinților și gingiilor. Medicul veterinar îți va da sfaturi utile în ceea ce privește îmbunătățirea stării dentare ale felinei tale, astfel problemele vor fi detectate și tratate la timp. În unele cazuri este posibil să fie nevoie de extragerea dinților sau de detartraj.

2. Alimentația corectă

Oferă-i felinei tale hrană uscată care este concepută special pentru întreținerea igienei orale și ajută la curățarea dinților. Acest tip de hrană are o formă și textură specială, care îndeplinește nevoile dentare ale animăluțului. Ambalajul pe care este menționat cuvântul ‘dental’ ajută la prevenirea plăcii bacteriene și a tartrului. 

Dacă pisica ta mănâncă prea repede, apelează la medicul veterinar pentru sfaturi utile în remedierea problemei. De asemenea, dacă felina ta mănâncă în mare parte numai conserve, cu timpul poate dezvolta gingivită, care duce la pierderea dinților. Este esențială uzura dinților prin mestecat, așadar asigură-te că pisoiul este hrănit atât cu hrană umedă, cât și cu hrană uscată.

3. Gustări recomandate

Unele gustări nu sunt numai delicioase, dar sunt și extrem de utile și în curățarea cavității bucale. Aceste bunătăți au o textură specială, care curăță dinții felinelor în timpul mestecatului, prevenind formarea plăcii bacteriene și a tartrului. Acestea conțin vitamine și minerale esențiale în susținerea sănătății felinei, oferindu-i o respirație proaspătă.

4. Utilizarea periuței de dinți

Pentru sănătatea bucală a pisicii tale, utilizează zilnic periuța de dinți. Este recomandat să-ți obișnuiești pisica cu periarea dinților de când este mică. Pastele de dinți cu aromă de vită sau pui vor transforma această procedură într-una mai plăcută. 

Poți lăsa felina să guste pasta de dinți înainte de utilizarea acesteia.

Nu uita de gingiile animăluțului. În cazul în care vezi semne de roșeață și inflamație la nivelul gingiilor, putem vorbi de gingivită. Pentru menținerea sănătății gingiilor este recomandat masajul acestora.

Dacă pisoiașul tău este predispus la bolile dentare, poți încerca mai multe produse de îngrijire dentară. Medicul veterinar îi poate oferi felinei tale un plan personalizat pentru îngrijirea cavității bucale, astfel vei putea preveni inflamațiile gingiilor.

Sursă: petbarn.com.au

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!