Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să te pregătești pentru adoptarea unei pisici?

Data publicării: 02/02/2023

Unii oameni cred că pisicile sunt distante și detestabile, dar ele sunt de fapt animăluțe foarte afectuoase și însoțitori minunați, așa că ar trebui să le cunoaștem mai bine. Adoptarea unui pisoi poate fi o mare bucurie pentru noi dacă ne-am hotărât că vrem să ne trăim viața alături de un mini-tigru, dar în același timp necesită o pregătire temeinică. Câteva sfaturi ne pot ajuta să facem totul corect.

Buget

Chiar înainte de a aduce acasă o pisicuță, este important să fim conștienți de faptul că îngrijirea unei pisici implică costuri, iar cantitatea depinde de nevoile animalului și de propriul stil de viață. Una dintre cele mai bune soluții este alegerea unui pisoi dintr-un adăpost. Taxa de adopție acoperă de obicei costul primei vaccinări, deparazitarării, microciparării și castrarării. În plus, trebuie să luăm în considerare taxele pentru alte îngrijiri medicale, iar protecția împotriva puricilor și căpușelor, hrana, așternuturile, jucăriile și celelalte accesorii pot fi, de asemenea, cheltuieli regulate.

Hai la cumpărături

Dacă ne-am asigurat că sosirea unui nou prieten cu blană nu ne va împovăra portofelul, atunci putem să cumpărăm cele mai importante produse:

– Hrană de calitate și recompense
– Bol de hrănire și de băut
– Pătuț confortabil
– Litieră, lopată pentru litieră și așternut
– Arbore de zgâriat
– Jucării
– Instrumente de îngrijire (perie, clește pentru tăierea ghearelor)
– Cușcă de transport

Să avem o cameră sigură

Felinelor nu le plac schimbările, de obicei se simt incomod în locurile străine. O cameră mobilată corespunzător poate oferi siguranță pisoiului nostru, de care are neapărat nevoie pentru a se putea adapta la noua sa locuință în cel mai scurt timp posibil. Aceasta ar trebui să fie o zonă privată în care copiii, oaspeții și alte animăluțe nu pot intra, iar ușa trebuie să rămână întotdeauna închisă în primele zile.

Să pregătim mâncare, apă, un culcuș, o litieră, un arbore de zgâriat și jucării pentru mini-tigrul nostru. O cutie de carton sau două pot fi, de asemenea, utile, pot funcționa ca o ascunzătoare grozavă. Trebuie să ne asigurăm că nu există obiecte și plante în cameră care ar putea fi periculoase pentru pisica noastră. Să ne vizităm din când în când pisica, dar să avem răbdare, să nu forțăm apropierea, să așteptăm până când încearcă să interacționeze cu noi.

Casă “rezistentă la pisici”

Odată ce i-am câștigat încrederea noului nostru prieten și vedem că se simte confortabil cu noi, îl putem lăsa să iasă din cameră pentru a explora restul casei sub supravegherea noastră. Cu toate acestea, înainte de a ajunge acolo, trebuie să ne asigurăm că toată casa este complet rezistentă la pisici.

Să nu lăsăm obiecte la îndemână pe care pisica le poate mesteca, înghiți sau răsturna. Coșul de gunoi trebuie să fie închis pentru ca mini-tigrul nostru să nu poată accesa conținutul său. De acum înainte, nu ar trebui să lăsăm niciodată mâncare pe blatul din bucătărie, deoarece hrana umană poate dăuna animăluțelor noastre. Multe plante sunt toxice pisicilor, așa că trebuie să avem grijă să nu avem flori otrăvitoare acasă. Detergenții, soluțiile de curățare, vopselele, medicamentele și alte preparate periculoase trebuie depozitate într-un dulap închis. Pe lângă acestea, să  încercăm să ascundem cu atenție firele electrice. Poate merită să instalăm plase pentru pisici pe ferestre, astfel încât felina noastră să nu poată scăpa prin ele când sunt deschise. Dacă acordăm suficientă atenție siguranței și nevoilor pisoiului nostru, acesta va putea trăi o viață lungă și fericită alături de noi.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!