Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să-ți hrănești pisicuța?

Data publicării: 05/10/2022

Pisicuțele se enumeră printre cele mai drăguțe creaturi din lume. Ca proaspăt stăpân, avem multe de învățat, dar unul dintre cele mai importante lucruri este să știm cum să o hrănim corect. Nutriția adecvată este esențială pentru dezvoltarea mentală și fizică sănătoasă a unui pisoi. Micuțele feline trăiesc cu laptele matern în primele 4 săptămăni, apoi trebuie obișnuite pas cu pas cu hrana pentru pisoiași, iar de la vârsta de aproximativ 8 săptămăni vor mânca numai hrană.

Cum diferă nevoile nutriționale ale pisoilor de cele ale pisicilor adulte?

Greutatea unui pisoi se poate dubla sau chiar tripla în primele săptămâni de viață. Creșterea explozivă și menținerea unui nivel ridicat de activitate necesită de trei ori mai multă energie.

Nevoile de grăsimi și vitamine ale pisicuțelor sunt aproximativ aceleași cu cel al pisicilor adulte, dar nevoile lor de proteine, aminoacizi și minerale sunt mai mari. Puii, de exemplu, primesc 30% din energie din proteine.

Din acest motiv, majoritatea experților recomandă ca pisoii să fie hrăniți cu o hrană special făcută pentru pisoi până la vârsta de 1 an.

De unde știm care hrană este de calitate?

Trebuie să alegem întotdeauna un tip de hrană care conține ingrediente naturale. Pentru a ne asigura că nu alegem greșit, merită să discutăm cu un medic veterinar ce mărci sunt recomandate pentru micul nostru animăluț.

Hrană umedă sau uscată?

Mai ales în cazul pisoilor, este important ca cel puțin o parte din dietă să fie alcătuită din conserve. Mini-tigrii au încă dinți foarte mici, așa că este posibil să nu poată mesteca bucățelele uscate. Astfel, dacă nu primesc hrană umedă, nu obțin suficienți nutrienți pentru o creștere adecvată.

Cum putem trece de la o hrană la alta?

Pisicile sunt adesea pretențioase. Este mai ușor să schimbăm mâncarea dacă pisica este deja familiarizată cu mai multe gusturi și texturi de la început. Dacă felinelor li se dă aceeași hrană din nou și din nou, este posibil să se țină de aceasta în viitor.

Dacă dorim să trecem la o hrană nouă, trebuie să amestecăm hrana veche cu cea nouă în bolul obișnuit. În timp, să adăugăm din ce în ce mai puțin din mâncarea veche la cea nouă și, în cele din urmă, o putem abandona complet.

Este important de reținut că schimbările bruște ale alimentelor pot duce la tulburări ale stomacului și respingerea alimentelor.. Trecerea completă de la o hrană la cealaltă poate dura până la o săptămână.

Câtă hrană ar trebui să primească pisica și cât de des?

Pentru a afla ce cantitate de hrană să-i oferim pisicii noastre, merită să verificăm informațiile de pe ambalaj. Pisicile tinere au nevoie de mai multe hrăniri pe zi, dar pe măsură ce îmbătrânesc, două mese pe zi pot fi suficiente.

Cea mai bună soluție pentru felinele micuțe este dacă pisicuța poate accesa porția măsurată în orice moment al zilei.

Ce nu trebuie dat pisoiului? Dacă este posibil, să-i oferim numai hrană și recompense de calitate pisicii noastre. Ceea ce poate provoca cu siguranță probleme sunt: ​​resturile de hrană umană, carnea crudă, ficatul, ouăle crude, peștele crud, laptele, ceapa, usturoiul, ciocolata, cafeaua, ceaiul, stafidele și strugurii.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!