Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să-ți protejezi pisica de frig?

Data publicării: 10/01/2023

Pisicile în general suportă frigul mai bine decât oamenii, dar se pot simți și incomode în timpul lunilor de iarnă, mai ales în cazul schimbărilor bruște de temperatură. Pisicile care au acces liber la exterior nu se feresc de un pic de frig datorită blănii lor mai dense, dar pot reacționa sensibil la ger și zăpadă. Câteva sfaturi ne pot ajuta să ne protejăm felinele de efectele negative ale frigului.

Să curățăm lăbuțele după ce am fost afară

Lapovița, zăpada, pământul înghețat, sarea și celelalte substanțe chimice răspândite pe drumuri și trotuare pot irita lăbuțele și pielea pisicii noastre. Pot apărea degerături, tăieturi și crăpături. Dacă avem o pisică de interior, dar umblă și pe afară, atunci să îi curățăm lăbuțele cu un prosop moale după fiecare plimbare afară. Dacă există murdărie vizibilă pe ele, puțină apă călduță poate ajuta la îndepărtarea acesteia. În cazul unei răni, trebuie avută să avem grijă să prevenim infectarea, de aceea este recomandat să îi arătăm rana medicului veterinar. De asemenea, poate merita sa folosim o cremă de protecție pentru lăbuțe, special facută pentru pisici, de câteva ori pe zi.

Asigurarea unui pătuț cald

Să cumpărăm un pat confortabil și cald pentru pisica noastră și să plasăm lângă o sursă de căldură (dar nu prea aproape de ea), departe de curenți și orificii de ventilație. În acest fel, animăluțul nostru se poate încălzi oricând dacă este frig și poate dormi bine chiar dacă afară vremea este înghețată.

Pentru pisicile exploratoare, să așezăm căsuțe acoperite, căptușite cu paie, în locuri ferite de vânt și precipitații.

Creșterea cantitatății de hrană

Acest lucru se aplică numai pisicilor exploratoare care se plimbă și pe afară. Felinele care sunt ținute în casă trebuie să-și mențină dieta obișnuită chiar și iarna pentru a evita creșterea în greutate. Cu toate acestea, mini-tigrii care sunt mereu în aer liber sau pot ieși oricând, ar trebui să aibă mai multe proteine de origine ​​animală (cum ar fi peștele) în hrana lor zilnică, iar doza anterioară poate fi crescută. Un mic strat suplimentar de grăsime și mai multă energie ajută la menținerea căldurii corpului felinei.

Menținerea hidratării

Este esențial să ne asigurăm că pisica noastră este hidratată și pe vremea rece, deoarece în acest caz pisicuțele exploratoare sau care are acces la exterior sunt expuse gerului și vântului. Dacă pisica petrece mult timp în apartament, trebuie să ținem cont de faptul că sursele de căldură interioare pot face aerul mai uscat. Astfel, rezervele de apă ale animalului pot scădea rapid.

De aceea ar trebui să ne asigurăm că apa potabilă proaspătă și curată este întotdeauna disponibilă prietenilor noștri blănoși. Bolurile sau fântânile în aer liber trebuie schimbate mai des, deoarece lichidul din ele poate îngheța rapid.

Verificarea stării de sănătate

Când animăluțul nostru se întoarce din călătoria de afară, să-i verificăm corpul din cap până în picioare, să-l punem lângă o sursă de căldură și să-i uscăm blana dacă este ud. Acest lucru poate preveni răcelile. Dacă mini-tigrul s-a murdărit atât de mult, încât trebuie să-l facem baie, este foarte important să-l uscăm bine după aceea și să nu-l mai lăsăm să iasă o vreme. Dacă în timpul inspecției constatăm răni, modificări sau dacă observăm că micul nostru prieten este bolnav, trebuie să îl ducem la veterinar. În plus, dacă pisica tușește și strănută, iar simptomele nu dispar în câteva zile sau se agravează, atunci tot medicul veterinar este soluția.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!