Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să ții o pisică într-un apartament mic?

Data publicării: 05/08/2022

Știm că locuitul într-un apartament mic cu o felină nu sună prea confortabil, însă cu câteva trucuri și puțin efort îi poți face viața mult mai plăcută chiar și în cel mai micuț loc. Noi ți-am prefătit câteva sfaturi utile!

Ferestrele

În primul rând, asigură-te că pisica ta nu are acces la geamuri deschise. Îți recomandăm să investești într-o plasă de țânțari solidă, dar cea mai bună opțiune este o plasă de protecție pentru pisici. Atunci când aerisești cu geamurile larg deschise sau rabatate în nici un caz nu lăsa pisica nesupravegheată!

Părul de pisică

Pisicile lasă extrem de mult păr, ceea ce poate fi deranjant pentru tine și oaspeții tăi.  Într-un apartament mic firele de păr pot fi și mai vizibile, așadar, îți recomandăm utilizarea unui aspirator de calitate în fiecare zi pe suprafața podelei și a canapelelor. În plus, periatul zilnic al blănii pisicuței tale poate fi un mare ajutor în întreținerea curățeniei.

Zgâriatul

Dacă nu vrei ca pisicul tău să își ascută ghearele pe suprafața mobilei, merită să investești într-un stâlp de zgâriat special pentru pisici. Datorită gamei largi de produse de pe piață, sigur vei găsi un ansamblu de joacă care nu îți va ocupa mult loc în apartament!

Timp de calitate

Pisicilor le place să vâneze într-un mod instinctiv, iar tu le poți ajuta să-și satisfacă această nevoie, așadar, oferă-i pisicii tale o oră, două de joacă în fiecare zi. 

O undiță pentru pisici sau un băț special cu pompoane va fi perfect pentru acest scop. Dacă felina ta se plictisește de jucăriile ei, poți aplica pe jucării spray din iarba mâței.

Singur acasă

Îți recomandăm achiziționarea unor jucării de care pisica ta se poate bucura și atunci când tu nu te afli în preajma ei. Spre exemplu, o mingiuță umplută cu gustări va fi perfectă atunci când iese la suprafață vânatorul din felina ta! 

Toaletă pentru pisici

Într-un apartament mic este recomandată utilizarea unei toalete acoperite în loc de litierele clasice. Aspectul acestora este mult mai estetic față de cele tradiționale, în plus, sistemul lor special va opri răspândirea mirosurilor neplăcute. 

Dacă vei acorda atenție acestor detalii, suntem siguri că tu și pisicuța ta veți fi fericiți chiar și într-un apartament de tip studio.

Sursă: kittyclysm.com

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!