Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

De ce se ascund pisicile în cutii?

Data publicării: 25/07/2022

Stăpânii de pisici sunt adesea nedumeriți când le cumpără pisicilor o jucărie nouă sau un pătuț confortabil, iar ele sunt mult mai interesate de ambalajul obiectului dăruit. Oare de ce?

Principalul motiv pentru care felinelor le plac cutiile de carton este că acestea sunt spații închise și strâmte. Felinele sunt animale de pradă care caută instinctiv locuri închise pentru a se ascunde și a aștepta prada, în timp ce se simt în siguranță. Cutiile din diferite materiale sunt perfecte în acest sens. 

Pentru pisici, spațiile închise înseamnă confort și siguranță. Cutia reprezintă o ascunzătoare în care nimeni nu se poate strecura neobservat.

Le plac cutiile și pentru faptul că acestea ajută la reducerea stresului, în timp ce oferă un loc sigur în care felinele pot observa mediul înconjurător, dar ele nu pot fi observate. Cu siguranță ați observat cum în situațiile stresante pisoiașul dumneavoastră se grăbește să se ascundă. Felinele neavând o strategie specifică a rezolvării conflictelor, preferă să se ascundă.

Cutiile ajută pisicile să se adapteze

Universitatea din Utrecht a studiat pisicile din adăposturi: 50% din pisici au primit o cutie, iar cealaltă jumătate nu. Rezultatele cercetării au arătat faptul că pisicile care au avut o cutie în preajma lor erau mult mai adaptabile și nivelul regenerării organismului crescuse. Studiul a demonstrat faptul că în general cutiile sunt extrem de utile în gestionarea schimbărilor de mediu. 

Cartonul este un izolator bun

Un alt motiv pentru care pisicile iubesc cutiile este faptul că acestea sunt excelente pentru a se încălzi și spațiul mic le încurajează să se odihnească ghemuindu-se.  O temperatură de cca. 37°C este temperatura ideală pentru pisici. 

Perfectă pentru odihnă

Pisicile pot dormi până la 18 ore pe zi și le place să găsească cel mai bun loc pentru această activitate. Cutiile sunt perfecte pentru pisoiașii noștri obosiți. 

Textura

Dacă pisicuța ta nu vrea să doarmă, ci are chef de joacă, cutiile de carton sunt de asemenea perfecte pentru mușcat și zgâriat. Astfel, ele pot funcționa nu numai pe post de loc de dormit, ci și ca un obiect de joacă. 

În concluzie, pisicile sunt pur și simplu ființe curioase, așadar nu este surprinzător faptul că analizează tot ce este nou în mediul înconjurător. Ele sunt interesate de mirosul obiectelor și de funcția acestora în casa noastră.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!