Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la Clubul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Decorațiuni de Crăciun „rezistente la pisici”!

Data publicării: 05/12/2022

Videoclipurile cu pisici în care acestea se leagănă în pomul de Crăciun sau se agață de decorațiunile de sărbători pot fi foarte distractive, dar aceleași scene trăite în propriile noastre case nu sunt deloc amuzante. În plus, poate fi chiar periculos dacă pisica noastră intră în contact strâns cu ornamentele de Crăciun, așa că trebuie să luăm câteva măsuri de precauție.

Ornamente pentru brad

Jucăriile obișnuite pentru pisici, cum ar fi bilele strălucitoare, mingiuțele foșnitoare, șoarecii de pluș umpluți cu iarba mâței și alte lucruri mici sunt adesea atârnate pe pom de către stăpâni. Totuși, acest lucru nu este deloc recomandat, deoarece astfel pisica nu va putea rezista tentației, iar dacă sare pe bradul de Crăciun se poate răni cu ușurință, iar bradul poate cădea. Ideal ar fi să încercăm să alegem decorațiuni mai puțin interesante, nu strălucitoare, ci mai degrabă mate, din plastic.

Din motive similare, nu este o idee bună să decorăm nici șemineul, deoarece curiosul mini-tigru aproape sigur va sări acolo sus. Cu toate acestea, ne poate ajuta dacă presărăm puțin piper de uz casnic pe crengile din șemineu sau pulverizăm aceste suprafețe cu spray respingător pentru pisici, deoarece mirosul neplăcut și strănutul pot fi un mesaj puternic pentru pisică.

Iluminarea livingului

Luminile de sărbătoare, atât pe brad cât și în diverse părți ale casei noastre, pot însemna o mulțime de cabluri, care trebuie conectate la prize electrice. Mestecarea firelor este extrem de periculoasă, un șoc electric sever poate provoca chiar și deces.

Dacă, de exemplu, ne pare o sarcină imposibilă să ascundem cablurile sub covoare sau crengile pomului, atunci trebuie să luăm în considerare cumpărarea canalelor de cablu pentru a ne asigura că prietenii blănoși nu pot mesteca firele.

Lumânări aprinse

Lumânările adevărate reprezintă un pericol grav în orice casă cu animăluțe sau copii mici. Din acest motiv, este recomandat să cumpărăm lumânări LED fără flacără. Astăzi, sunt disponibile în mai multe culori și mărimi, așa că sigur vom găsi una care să se potrivească viziunii noastre.

Plante

Unele plante de Crăciun, cum ar fi vâscul, ilisul sau crăciunița, sunt otrăvitoare pentru animăluțe. Dacă pisica noastră le mestecă, aceasta poate avea vărsături intense sau diaree. Dacă nu putem pune aceste plante într-o cameră în care mini-tigrul nostru nu poate intra, atunci ar trebui să alegem flori artificiale și, de dragul siguranței, să punem piper sau spray și pe acestea.

Jocuri pentru distragerea atenției Poate ajuta foarte mult dacă folosim anumite jucării pentru a distrage atenția pisicii de la bradul nostru de Crăciun și restul decorațiunilor. O jucărie pentru pisici cu laser, de exemplu, poate fi o alegere perfectă, deoarece o poate stimula atât mental, cât și fizic, iar o pisică obosită va fi mai puțin înclinată să se cațere în copaci sau să mestece lemne de foc. Cu toate acestea, merită să ne distrăm cu aceeași jucărie doar aproximativ 10 minute o dată, pentru că după un timp mai îndelungat mini-tigrul se poate plictisi ușor și va fi mai puțin interesant pentru el data viitoare.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!