Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Îngrijire de toamnă pentru blana pisicii tale

Data publicării: 05/10/2022

Oricine iubește pisicile ar face orice pentru a se asigura că animăluțul său este fericit și sănătos. Acest lucru include și îngrijirea blănii. O blană frumoasă nu este numai un semn că pisica este îngrijită în mod regulat, ci reflectă și faptul că este hrănită corespunzător și este într-o stare bună de sănătate. În perioada de năpârlire de toamnă – mai ales în cazul pisicilor de interior – blana pisicii poate necesita și mai multă atenție.

Pieptănarea frecventă

Cu toate că majoritatea mini-tigrilor își curăță și își îngrijesc în mod regulat blana cu limba și lăbuțele, este recomandat să le oferim și noi o mână de ajutor printr-un periaj regulat. Este necesar să alegem o perie potrivită pentru tipul de blană al animăluțului nostru și să pieptănăm blănița pisicii în mod regulat. În perioada în care pisicile își schimbă blana, un FURminator poate fi alegera potrivită.

În timpul îngrijirii blănii putem verifica și dacă animăluțul nostru are, de exemplu, purici, căpușe, răni sau leziuni ale pielii.

Sfaturi pentru primul periaj al pisicii:

– Trebuie să progresăm cu pieptănarea încet-încet. Să încercăm mai întâi pentru o perioadă scurtă de timp și să oprim înainte ca mini-tigrul să opună rezistență la periaj.

– Recompensele ar putea ajuta ca sesiunea de periere să pară o experiența mai plăcută pentru pisică, astfel ele pot asocia ceva pozitiv cu periajul.

– Pe măsură ce animăluțul nostru începe să se bucure de îngrijire, putem crește timpul perierii până când este suficient de lung pentru a îndepărta complet firele de păr moarte. Astfel, orice fir de păr care se prinde în perie nu va mai ajunge pe hainele și mobila noastră.

– Pieptănarea se face întotdeauna în direcția creșterii părului, iar eventualele încălciri al blănii trebuie îndepărtate cu grijă. S-ar putea să trebuiască să le tăiem pe cele mai încăpățânate cu foarfeca.

– Dacă blana pisicii este în stare rea, poate merită să consultăm un medic veterinar pentru a evita durerea felinei noastre din timpul îngrijirii.

Dieta corectă

Una dintre principalele cauze ale blănii nesănătoase la pisici este alimentația necorespunzătoare. Dacă hrana felinei noastre nu are substanțe nutritive importante, cu siguranță se va vedea pe blana sa. Trebuie să ne asigurăm că mâncarea oferită este plină de proteine ​​digerabile și acizi grași omega-3 și omega-6. De asemenea, este important ca hrana pentru pisici să fie potrivită vârstei și nivelului de activitate al felinei noastre.

Paraziți

Mulți paraziți pot provoca probleme în blana mini-tigrilor, dintre care cei mai cunoscuți sunt puricii și căpușele. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i preveni. Ne putem face propriile cercetări pentru a găsi cea mai sigură și eficientă metodă, dar cel mai bine este să discutăm cu medicul veterinar ce produs recomandă.

Evitarea stresuluiStresul poate avea un efect negativ asupra blănii pisicii – și asupra sănătății acesteia în general – așa că trebuie să încercăm să oferim un mediu calm prietenului nostru blănos. Să avem întotdeauna o cameră în apartament în care pisoiul se poate retrage în siguranță și să nu-l forțăm să întâlnească străini sau alte animale dacă acest lucru îi provoacă stres.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!