Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Îngrijirea pisicilor care au acces la exterior în sezonul rece

Data publicării: 30/01/2024

Odată cu apropierea iernii, trebuie să ne pregătim animăluțele pentru lunile reci. Schimbările pot afecta atât pisicile care trăiesc în aer liber, cele care stau în casă, cât și pe cele cu acces la exterior. Dacă felina noastră poate intra și ieși liber, merită să o ținem în casă pe timpul iernii, deoarece există numeroase pericole afară. De exemplu, înghețarea lăbuțelor și urechilor, ascunderea sub motoarele încălzite ale mașinilor, consumul de antigel etc.

Pentru a trece cu bine peste acest sezon și a începe primăvara cu o pisică sănătoasă și fericită, haideți să pregătim cu atenție pentru iarnă!

1. Precauție

Temperaturile mai scăzute pot afecta și pisicile care, în mod obișnuit, se plimbă plăcut prin grădină. Prin urmare, la început, lăsăm mini-tigrul afară doar pentru scurt timp, apoi creștem treptat durata, dacă observăm că totul este în regulă. Să nu trimitem prietenul nostru blănos afară dacă preferă să rămână în casă.

2. Intrare și ieșire ușoară

În cazul unei pisici cu acces la exterior, trebuie să ne asigurăm că prietenul nostru blănos poate ieși și intra oricând. O ușă pentru pisici care funcționează bine poate fi de ajutor, sau chiar atenția noastră conștientă poate fi suficientă.

3. Plasă pentru pisici

Este necesar să aerisim și iarna, dar în acest timp este deosebit de important să ne asigurăm că felina noastră nu iese pe fereastra deschisă. Să instalăm o plasă de țânțari rezistentă sau o plasă specială pentru pisici. Dacă excludem accidental pisica și nu o observăm la timp, poate apărea consecințe grave.

4. Încălzire corespunzătoare

Mini-tigrii de interior-exterior pot face față bine frigului, dar un sistem de încălzire fiabil este esențial. Dacă nu suntem acasă, să nu oprim încălzirea. Să asigurăm întotdeauna un loc cald în care pisica poate să se retragă și să facă un pui de somn în orice moment. O soluție excelentă poate fi un culcuș confortabil pe calorifer, deoarece astfel pisica poate urmări și evenimentele din afară: păsări, ninsori, etc.

5. Mai multă mâncare

Pentru ca blănosul nostru să-și poată menține corpul cald și în afara casei, folosește mai multă energie, așa că poate fi necesar să creștem cantitatea obișnuită de hrană. Trebuie să facem acest lucru evitând în același timp obezitatea. Pentru întărirea sistemului imunitar, poate fi necesară administrarea unui supliment nutritiv, dar trebuie să ne consultăm întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a schimba dieta.

+1 Siguranță în aer liber

Să ne asigurăm că există cât mai puține șanse să se întâmple ceva cu pisica noastră afară. Înainte de a pleca cu mașina, să ne asigurăm că animăluțul nu este sub capotă. Lichidele antigel și alte substanțe periculoase trebuie întotdeauna ținute într-un loc închis, la care mini-tigrul nostru nu poate avea acces. Din cauza vremii de ceață și a apusului rapid, să punem o zgardă reflectorizantă pe gâtul prietenului nostru blănos, pentru a fi mai ușor de observat.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!