Primăvara este un anotimp deosebit de bun pentru a petrece timp afară, deoarece nu mai este prea frig, dar nu este încă prea cald pentru a ne ține în casă. Timpul petrecut împreună în aer curat are un efect pozitiv asupra sufletului și sănătății pisicii și a stăpânului acesteia. În plus, dacă ne jucăm mult în grădină cu mini-tigrul nostru și îi dăm ocazia să se distreze, este puțin probabil să se rătăcească și să caute aventuri dincolo de gard.
Joaca în curte oferă o oportunitate de exercițiu fizic intens, care este unul dintre factorii principali în menținerea sănătății -pe lângă o alimentație adecvată.
Dacă vrei să te joci cu pisica ta, o opțiune simplă, dar grozavă, este jucăria cu băț, care are un rol excelent în stilularea instinctul de vânătoare a pisicii noastre. Cu cât bățul este mai lung, cu atât mai bine. Pene colorate, o minge sau orice fel de pluș pot fi atașate de băț. Putem muta jucăria complet aproape de pământ, ca să facem pisica să alerge în iarbă sau putem chiar ridia bățul în aer, astfel încât animăluțul nostru să sară dacă vrea să-l prindă.
Dacă fixăm jucăria cu băț undeva, astfel încât capătul să atârne la o înălțime accesibilă, pisica noastră se poate juca cu ea chiar și atunci când nu suntem acasă sau pur și simplu nu suntem disponibili. Este important să atașăm ceva ușor pe fir, astfel încât să plutească în vânt.
Majoritatea pisicilor iubesc să se cațere în copaci. Cu ajutorul unui cearșaf vechi, unei frânghii și a unui ac cu ață, putem face un hamac între ramuri pentru animăluțul nostru. Siesta este și mai plăcută dacă ne putem întinde și noi o vreme lângă prietenul nostru blănos.
Dacă în curtea noastră nu există un copac în care pisica să se cațere, putem realiza o fortificație cu un scop similar. Putem folosi scânduri, paleți, anvelope, trebuie doar să ne asigurăm că nivelele individuale nu sunt prea îndepărtate, astfel încât mini-tigrul să se poată deplasa în siguranță pe ele. Pe lângă încurajarea mișcării și a distracției, construcția noastră poate fi ideală și pentru ascuțirea ghearelor.
Tunelurile nu numai că sunt distractive, dar ne oferă și umbră, ceea ce poate fi util mai ales în zilele mai calde. Putem cumpăra tuneluri de diferite dimensiuni și culori din magazine, sau le putem realiza și din cutii de carton dacă vrem să ne protejăm portofelul. De asemenea, în tuneluri putem ascunde mici jucării și gustări, pe care prietenul nostru blănos va fi bucuros să le găsească.
Dacă după un timp pisicuța noastră își pierde interesul pentru jucăriile în aer liber, le putem face din nou mai incitante cu un truc simplu: să le mutăm într-o altă parte a grădinii.
Este important să verificăm în mod regulat starea jucăriilor de exterior pe tot parcursul anului pentru a menține siguranța animăluțului nostru și pentru a efectua întreținerea acestora dacă este necesar. De exemplu, elementele din lemn care sunt expuse efectelor vremii vor trebui probabil înlocuite din când în când.