Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la Clubul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Jocuri de vară pentru pisici

Data publicării: 15/06/2023

Vara pisicile sunt mai puțin active, iar temperaturile ridicate le pot afecta. Ele găsesc adesea cel mai răcoros loc din casă și se relaxează acolo. Cu toate acestea, chiar dacă sunt mai puțin înclinate să fie active, ele tot trebuie să facă mișcare pentru a se menține sănătoase. Așa că ar putea fi nevoie să fim puțin mai creativi pentru a-l face pe mini-tigrul nostru să se joace.

1. Cuburi de gheață din supă

Cuburile de gheață făcute din supă sunt atât răcoritoare, cât și distractive. Primul pas este să facem supa. Este important să evităm ceapa și alte ingrediente care ar putea fi dăunătoare pentru felina noastră. Aceasta ar trebui să conțină pur și simplu apă și carne. Așadar, punem carnea preferată a pisicii noastre – inclusiv oasele- într-o oală, adăugăm apă și le punem la fiert. Timpul de gătire va depinde de carnea pe care o alegem și de cantitatea de apă. Odată ce supa este gata, curățăm grăsimea de deasupra și punem supa în forma pentru cuburi de gheață. Adăugăm puțină carne la fiecare bucată, astfel încât acestea să fie mai tentante pentru pisica noastră. După ce au înghețat, punem două cuburi într-un castron lat, cu margini joase, pentru ca mini-tigrul nostru să se bucure de joacă, primind în același timp și un răsfăț răcoritor.

2. Jocuri în apă

Apa poate face jocurile mai interesante. Chiar și un robinet din care curge apă poate trezi interesul mini-tigrului nostru, iar un robinet echipat cu senzor de mișcare poate fi o soluție deosebit de bună. Dacă pisicii noastre îi plac experiențele umede, putem obține și niște jucării care plutesc pe apă și o fântână pentru pisici. În cazul celei din urmă, să nu uităm să o curățăm o dată pe săptămână. Trebuie să ne asigurăm că jucăriile sunt sigure, fără părți care pot fi ingerate și periculoase.

3. Jocuri pe podea

Pisicile sunt unice, așa că fiecare pisoi poate prefera jucării diferite. Multora le plac formele rotunde, iar alți mini-tigri sunt mai interesați să obțină o gustare mică sau delicioasă sau de a o pescui. Dacă ne dorim ceva mai special, să alegem o jucărie IQ pentru pisici, dar ideal poate fi și un șoarece de pluș care poate fi purtat în gură sau o jucărie pe băț. Să aflăm care dintre ele stârnește cel mai mult instinctul de vânătoare al animăluțului nostru.

4. Spațiul vertical

Pisicile adoră să se cațere pe lucruri și să privească în jos de la înălțime, așa că un ansamblu de joacă pentru pisici cu mai multe niveluri va fi cu siguranță pe placul animăluțului nostru. Dacă se poate, o putem amplasa lângă o fereastră pentru ca felina noastră să poată privi afară. Este, de asemenea, un mare plus dacă mobilierul include jucării și stâlpi de zgâriat încorporate.

5. Ascunzători

Celor mai mulți mini-tigri de casă le place să se ascundă în mobilă, cutii și tuneluri. O pungă de hârtie mare, simplă, este perfectă pentru această distracție, sau putem cumpăra un tunel colorat și zornăitor. Trebuie doar să ne asigurăm că pisica se poate juca cu acestea într-un loc sigur, astfel încât să nu să fie rănită.

Este important să stabilim corect timpul de joacă și să nu ne așteptăm la prea multă activitate de la prietenul nostru blănos dacă este foarte cald sau dacă este pisică senioară. Cel mai bine ar fi să ne invităm animăluțul la joacă dimineața sau seara, când este mai răcoare. Dacă o jucărie nu stârnește interesul pisicii noastre, puțină iarba mâței poate fi soluția.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!