Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Pregătire pentru primăvară – obține aceste lucruri pentru pisica ta

Data publicării: 08/03/2023

Primăvara este aproape aici! Acest lucru înseamnă că probabil vom ieși mai des, vom face plimbări lungi, și ne vom juca cu animăluțele noastre în aer liber. Dacă avem o pisică, trebuie să ne pregătim pentru acest sezon și să obținem câteva lucruri pentru prietenul nostru blănos pentru a-l menține fericit și sănătos. Pentru că, în ciuda vremii bune, trebuie să luăm în calcul și pericolele.

Perie, pieptene

Temperaturile mai ridicate au ca rezultat o pierderea de păr mai intensă. Primăvara prietenii noștri blănoși își pierd hainele de iarnă și le înlocuiesc cu un strat mai subțire, mai ușor. În astfel de cazuri, periajul regulat cu o perie de calitate poate fi de ajutor atât pentru animăluț, cât și pentru stăpân. Pisica noastră se va simți mai confortabil după îngrijire, iar noi vom avea mai puțin de curățat în apartament. Firele de păr vor fi peste tot: pe covor, pe canapea, pe hainele noastre. Singura întrebare este cât de mult.

Produse anti-purici și căpușe

Primăvara este sezonul căpușelor și al puricilor. Deoarece acești paraziți pot răspândi boli grave, este foarte important să încercăm să prevenim problema. În cazul mini-tigrului nostru, merită să discutăm cu medicul veterinar ce metodă de protecție ne recomandă. Este disponibilă o gamă largă de produse: tablete, șampon, spray, spot on, zgardă etc.

Deparazitare, vaccinare

Pe lângă purici și căpușe, viermii sunt, de asemenea, foarte activi în această perioadă. Cestodele, nematodele și viermii rotunzi sunt cele mai comune tipuri de viermi. Dar una dintre cele mai periculoase este dirofilaria, care este răspândită de țânțari. Și pe măsură ce vremea se încălzește, vor fi din ce în ce mai mulți. Deci să nu uităm de vaccinări și deparazitare.

Medicamente pentru alergii

Dacă știm deja că pisica noastră este alergică, atunci ar trebui să ne pregătim din timp și să-i luăm medicamentul. Dacă nu știm încă despre existența unei astfel de probleme, atunci să fim atenți dacă observăm simptome la mini-tigrul nostru. Ierburile, copacii și florile pot provoca alergii sezoniere. Dacă animăluțul nostru se scarpină prea mult, are mâncărimi frecvente, părul lui se rupe ușor sau cade mai mult decat de obicei, este recomandat să-l ducem la veterinar.

Etichetă de identificare, microcip

Una dintre principalele perioade de împerechere ale anului poate fi asociată cu primăvara, așa că trebuie să fim pregătiți că pisica noastră se va aventura din ce în ce mai departe de casă. Se poate întâmpla să se piardă, să aibă un accident, sau pur și simplu cineva să o ia acasă. În astfel de cazuri, este bine să avem o etichetă de identificare cu informațiile noastre de contact pe zgardă și îi putem pune și un microcip. Deoarece eticheta și zgarda pot fi pierdute, este o idee bună să avem altceva prin care ne putem identifica pisicuța. Este important să ne actualizăm datele în cazul unor schimbări.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!