Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Rase speciale de pisici

Data publicării: 10/10/2022

Toate pisicile sunt frumoase, dar fiecare persoană are gusturi diferite în materie de pisici. Diferitele rase de pisici nu numai că diferă semnificativ în aspect, dar și unele trăsături interne le sunt mai mult sau mai puțin caracteristice. Înainte de a decide ce mini-tigru să alegem, ar trebui să-i cunoaștem puțin mai bine.

Bengaleză

Pisica Bengaleză este o rasă creată prin încrucișarea unei pisici leopard asiatice cu o pisică domestică, în 1963. Pisica leopard este una dintre micile pisici sălbatice găsite în Asia. Scopul a fost de a crea o pisică domestică adevărată cu petele exotice de rozetă ale pisicii sălbatice și burta albă. Asociația engleză CFA consideră pisicile ca fiind de casă dacă se află la șase generații distanță de pisicile sălbatice.

Pisicile Bengaleze pot fi găsite în mai multe culori, dar numai în două tipuri: pătată sau marmorată. Aceste animăluțe sunt curioase și atletice și, în mod surprinzător, iubesc apa.

Pisica exotică cu păr scurt

Una dintre cele mai populare rase ale CFA este pisica exotică cu păr scurt, care este considerată pisica persană a omului leneș. Crescătorii au încrucișat rasa American Shorthair cu rasa Persană pentru a obține culoarea argintie.

Deși rasa de pisică născută în acest fel a fost acceptată inițial, în curând au apărut plângeri din cauza modificării structurii capului cauzată de încrucișare. În cele din urmă, a fost creată o rasă proprie care semăna mai mult cu pisica persană decât cu pisica americană, cu excepția faptului că exoticii cu păr scurt au o blană groasă, moale și scurtă. Caracterul lor este plăcută, iar vocea lor liniștită, ca cea a perșilor.

Ragdoll

Rasa de pisici Ragdoll a fost crescută de Ann Baker în anii 1960 în California și a fost obținută aproape în întregime din coloniile de pisici fără stăpân de acolo. Accentul s-a pus pe o pisicuță albă, cu păr lung, pe nume Josephine, iar scopul a fost de a crea un mini-tigru cu un temperament dulce și drăguț. Animăluțele născute astfel sunt blânzi și iubesc să fie mângâiați, de unde și numele Ragdoll (păpușă de cârpă).

Blana pisicii este mătăsoasă și lungă, dar necesită doar îngrijire minimă. Au ochi mari, albaștri, în jurul cărora, ca și în jurul urechilor, culoarea blănii este mai închisă. Sunt mari, greutatea lor poate depăși cu ușurință 6 kg.

Sfinx

Cea mai frapantă caracteristică a pisicii Sfinx (uneori scris Sphynx) este lipsa blănii. În 1966, crescătorii au început să se ocupe mai serios cu pisicile canadiene care prezentau gena fără blană.

Pisicile Sfinx nu sunt totuși în întregime lipsite de păr, pentru că poate apărea păr scurt pe urechi, degetele de la picioare și pe coadă, iar corpul lor este acoperit de un păr fin și pufos. Corpul lor are oase musculare și pieptul în formă de butoi. Pielea lor este lasă și încrețită, mai ales în jurul capului și umerilor. Culoarea se poate determina pe baza pigmentului pielii. Deoarece nu au păr pentru a absorbi grăsimile produse pe piele, trebuie să fie spălate în mod regulat, pentru a îndepărta secrețiile uleioase.Sunt plini de energie, neastâmpărate și rareori au probleme de sănătate. Pe vreme foarte rece, puloverul este binevenit.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!