Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Wellness pentru pisici – sfaturi de răsfăț pentru prietenul tău blănos

Data publicării: 03/05/2023

Ceea ce facem pentru sau cu pisicile noastre ar putea să nu fie întotdeauna pe placul lor. De exemplu, de Paște, animăluțul nostru arăta probabil foarte drăguț cu o bentiță cu urechi de iepuraș, dar trebuie să recunoaștem că a fost mai mult pentru plăcerea noastră decât a mini-tigrului nostru. Dacă dorim să ne răsfățăm puțin pisica, este recomandat să o facem în alt mod.

1. Activitate

Să păstrăm pisica activă făcând ceva distractiv în fiecare zi. De exemplu, să ne jucăm cu o jucărie cu băț sau să facem bile din folie și să le aruncăm animăluțului nostru. Probabil că îi vor plăcea ambele jocuri. Ideea este să trezim instinctul de vânătoare în felina noastră și să ne distrăm.

2. Carne crudă

Poate că nu ne-am gândit fi până acum, dar prietenii noștri blănoși ar aprecia cu siguranță câteva mușcături de carne proaspătă, crudă (carne de pasăre sau vită dezosată). Nu numai că ar face mâncarea plăcută, dar ar avea și un efect pozitiv asupra sănătății dinților și gingiilor. Dar, înainte de a schimba dieta pisicii, să nu uităm să îi cerem părerea medicului veterinar.

3. Îngrijirea blănii

Îngrijirea zilnică a blănii, pe lângă că poate duce la o blană mult mai frumoasă și mai sănătoasă, poate fi o distracție plăcută pentru mini-tigrul nostru, trebuie doar să găsim peria potrivită pentru tipul de păr al pisicii noastre. De asemenea, putem combina îngrijirea blănii cu câteva mângâieri blânde, iar pisica noastră probabil că ne va mulțumi torcând.

4. Cutii

Pisicilor le place să se ascundă în orice. Pentru un somn relaxant, să-i oferim pisicii noastre un pătuț moale și confortabil, dar pentru siestele mai mici și pentru distracție, putem așeza, de exemplu, câteva cutii de pantofi prin casă.

5. Iarba mâței (catnip)

Fiecare pisică iubește iarba mâței, iar o minge sau un pluș umplut cu aceasta îi va captiva atenția animăluțului nostru timp de cel puțin 10-15 minute. Unii mini-tigri pot înnebuni puțin, dar să nu ne facem griji, toarcerea intensă, mieunatul, salivatul și zbenguiala sunt, de asemenea, complet normale în aceste situații. Dacă avem o jucărie de care felina noastră s-a săturat, spray-ul cu iarba mâței este soluția perfectă.

6. Priveliște

Pisicile adoră să privească afară pe fereastră și să urmărească păsările și fluturii care zboară afară. Pentru aceasta, am putea să luăm, de exemplu, un mobilier pentru pisici mai mare și să îl plasăm lângă fereastră, sau să instalăm un culcuș sigur pe pervaz. Doar trebuie să ne asigurăm că nu lăsăm niciodată fereastra deschisă și să folosim o plasă de protecție pentru pisici.

7. Arbore de zgâriat

Pisicile își ascut instinctiv ghearele, motiv pentru care este cu siguranță o idee bună să facem loc pentru un arbore de zgâriat în casa noastră. Mai mult, zgârierea nu numai că întreține ghearele, dar servește și la marcarea teritoriului și, bineînțeles, activitatea îi oferă pisicii o senzație bună. În plus, arborele de zgâriat poate fi și un instrument potrivit pentru întinderea de după somn.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!