Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

3+1 motive pentru a alege o rozătoare ca partener!

Data publicării: 06/09/2022

Trăitul cu animăluțe ne poate îmbunătăți bunăstarea fizică și mentală. Îngrijirea animăluțului nostru ne ajută să rămânem activi și viguroși, motiv pentru care se recomandă și pensionarilor să adopte un animal de companie. Micile rozătoare pot fi tovarășii ideali pentru mulți, de la mici la mari.

Iată motivele:

1. Totul este pur și simplu mai mic

Cu cât animalul de companie este mai mare, cu atât mai mare este și pofta de mâncare, puterea fizică și cerințele de spațiu. Să alegem un hamster, un porcușor de Guineea sau un iepuraș, este o opțiune mai puțin costisitoare sau mai ușoară decât dacă am avea un câine sau o pisică. Mâncarea, așternutul, anumitele accesorii și chiar și taxele veterinare pot fi mai ieftine.

Astfel, dacă ne dorim cu adevărat un animal de companie, dar bugetul nostru este strâns și suntem relativ ocupați, atunci o mică rozătoare poate fi cel mai potrivit partener pentru noi. În plus, datorită dimensiunii mai mici, rămâne mai puțină mizerie după ele, de asemenea, le putem limita mai mult spațiul de mișcare decât la câini sau pisici.

2. Îngrijire mai ușoară

Transportul rozătoarelor mici și tratarea lor este, de asemenea, mai puțin stresantă decât în ​​cazul animăluțelor mari. Sunt mai ușor de ținut în mână și o cușcă mică de transport este suficientă dacă, de exemplu, vrem să le ducem la veterinar.

3. Alegerea ideală pentru apartamente

Este de la sine înțeles că un animăluț mai mic nu are nevoie de foarte mult spațiu. Indiferent de dimensiunea animalului, trebuie să ne împărțim spațiul de locuit cu prietenii noștri blănoși. Așadar, dacă ai un teritoriu limitat și/sau nu ai curte, nu trebuie să renunți la ideea unui animăluț, poți alege, de exemplu, un hamster drăguț care trăiește în mare parte în cușcă și maxim îl lași din când în când să aleargă într-o zonă împrejmuită și sigură a camerei.

În plus, o rozătoare mică este de obicei mai liniștită decât un cățeluș sau o pisică, ceea ce poate fi un argument puternic dacă locuiești într-un apartament.

+1 Au un efect pozitiv asupra copiilor

Deoarece îngrijirea unei rozătoare este mai ușoară, ele pot fi partenerii ideali pentru începători. Multe persoane aleg, nu întâmplător, pentru prima oară un hamster sau un porcușor de Guineea pentru copiii lor.

Îngrijirea animalelor îi ajută pe copii să învețe abilități și sarcini precum empatia, responsabilitatea, rutina sau structura. Mai târziu, acestea vor avea beneficii în toate domeniile vieții lor. Relația dintre copii și prietenii blănoși este de obicei specială și extraordinară, merită supravegheată și susținută.

Deși sunt mici și în general ușor de îngrijit, rozătoarele vin și cu multă responsabilitate și ani de îngrijire – poate fi doar puțin mai ușor cu ei decât cu alte animăluțe – să nu uităm niciodată acest lucru.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!