Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

5 motive pentru care porcușorii de Guineea sunt animăluțe grozave

Data publicării: 21/06/2023

Deținerea unui animăluț este întotdeauna o mare responsabilitate și ar trebui să ne gândim bine înainte de a lua decizia de a aduce acasă un prieten blănos. Dacă, totuși, suntem siguri că ne putem dedica atenția unui membru blănos al familiei, atunci putem alege un porcușor de Guineea sau doi pentru început. Deoarece sunt creaturi sociale, se simt mai bine în perechi și vor fi mai fericiți împreună. Dar nu trebuie să ne facem griji, există mai multe motive pentru care porcușorii sunt niște parteneri grozavi.

1. Sunt foarte prietenoși

Desigur, majoritatea animăluțelor sunt prietenoase dacă sunt îngrijite în mod regulat, dar poate că porcușorii de Guineea ies în evidență din acest punct de vedere. Iepurașii, de exemplu, devin adesea agresivi după vârsta de 10 ani, iar șobolanii și hamsterii își mușcă adesea stăpânii. Porcușorii de Guineea nu mușcă deloc, le putem atinge chiar și gura. Sunt timizi și nu le place să încerce lucruri noi, așa că nu ne vor mușca degetul nici din greșeală.

2. Sunt ușor de îngrijit

 Creșterea porcușorilor de Guineea este foarte ușoară, chiar și copiii mai mari pot fi învățați. Au nevoie zilnic de apă potabilă proaspătă, fân fără praf, alimente peletate și legume. Curățarea cuștii lor o dată pe săptămână poate fi suficientă și nu este un lucru prea complicat. Nici măcar nu trebuie să fie sterilizați, cu excepția cazului în care dorim să avem sexe opuse, astfel și costurile medicale sunt minime dacă nu intervine o boală gravă. Nu trebuie să le facem baie mai mult de o dată sau de două ori pe an, așa că nici acest lucru nu durează mult. În cazul părului lung, poate fi necesară pieptănarea, sau tunderea ghearelor o dată la aproximativ trei săptămâni.

3. Ei nu provoacă daune

Nu este obișnuit ca porcușorii să provoace daune în casă, chiar dacă li se permite să alerge liberi. Nu le place să mestece mobila sau covoarele. Acest lucru se poate datora faptului că sunt oarecum timizi în natură și nu sunt interesați de aceste lucruri. Indiferent de asta, bineînțeles, trebuie să ne ținem animăluțele sub supraveghere atunci când sunt în afara cuștii, dar este destul de sigur că nu vor provoca evenimente neplăcute. Îi putem prinde din timp dacă este necesar. Cu toate acestea, faptul că își fac treaba pe podea poate cauza neplăceri minore. Dacă aceasta este o problemă, este indicat să întindem pe podea o pătură sau un prosop vechi.

4. Portofelul ne va mulțumi

Porcușorii de Guineea pot fi cumpărați din magazine, însă putem, de asemenea, să verificăm rețelele de socializare, site-urile adăposturilor sau portalurile de publicitate. Ceea ce costă ceva mai mult este o cușcă de dimensiuni adecvate, dar hrănitorul, adăpătorul, fânul, așternutul, mâncarea și jucăriile nu sunt, de obicei, prea scumpe. Și nu trebuie neapărat să mergem la veterinar.

5. Durata lor de viață este medie

Rozătoarele mici trăiesc de obicei o perioadă foarte scurtă, doar 2-3 ani, dar dacă avem grijă corespunzătoare de prietenii noștri blănoși, aceștia pot rămâne alături de noi până la 4-7 ani.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!