Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Ce echipament este necesar pentru casa hamsterului nostru?

Data publicării: 16/04/2024

Hamsterii sunt rozătoare accesibile și drăguțe. Sunt animăluțe ideale pentru copiii mai mari, așa că ajung adesea în familii prin cumpărare impulsivă. În ciuda dimensiunii lor mici, hamsterul nostru nu va fi fericit într-o cutie mică și goală. La fel ca orice alt animal, hamsterii au nevoie de implusuri, jucării și alte accesorii pentru a fi fericiți. Așadar, trebuie să alegem o cușcă mai mare pentru hamsterul nostru și să o aranjăm inteligent!

În primul rând, este important să nu uităm că hamsterii pot avea personalități diferite. Unele rozătoare sunt încântate să se afle într-un mediu nou și să exploreze jucăriile noi sau chiar să înceapă imediat să-și construiască un cuib. În timp ce alte rozătoare pot fi extrem de timide, se ascund de oameni și se simt în siguranță doar în căsuța lor. În aceste momente, nu trebuie să ne facem griji, trebuie doar să oferim câteva zile micului nostru prieten pentru a se obișnui cu noul său mediu.

1. Adăpător

    Hamsterii nu ar trebui să bea dintr-un castron, deoarece  blana lor se poate uda în timp ce se hidratează, ceea ce poate fi periculos pentru ei. Prin urmare, este recomandat să punem un adăpător cu bile lângă peretele cuștii. Să ne asigurăm că este la o astfel de înălțime încât ghemotocul nostru să poată bea din el chiar și atunci când stă în două sau patru picioare. Să schimbăm apa din sticlă zilnic și să curățăm periodic adăpătorul (fără substanțe chimice).

    2. Hrănitor

      În ceea ce privește bolurile de hrănire, este mai bine să alegem porțelanul decât plasticul, deoarece acesta din urmă poate fi mestecat de animăluțul nostru. Întotdeauna împrăștiem hrana în bol și lăsăm animăluțul să decidă unde va fi locul final. Cel mai probabil, va strânge hrana sub rumeguș într-un colț. Să nu uităm să spălăm bolul frecvent, în special după hrănirea care include și legume sau fructe.

      3. Căsuță

        Dacă putem pune o cantitate suficientă de rumeguș în tava cuștii, atunci probabil că animăluțul nostru se va cuibări în ea, dar merită să-i oferim și o căsuță din lemn. Casa din lemn poate oferi un adăpost plăcut pentru odihnă și poate fi și un accesoriu util pentru uzarea dinților. Cel mai bine este dacă animăluțul nostru se poate cățăra pe ea, deoarece încurajează mișcarea.

        4. Gustări

          Dinții hamsterilor cresc în mod constant și nu este suficient să le oferim cantitatea potrivită de hrană pentru a-i uza. De multe ori încep să mestece barele cuștii, dar aceasta nu este o soluție bună nici pentru animăluț, nici pentru stăpân. Zgomotul rezultat poate deveni enervant, în special noaptea. În loc să roade barele, ar fi mai bine să punem în cușcă jucării din lemn netratate și 1-2 role de hârtie igienică fără parfum. Acest lucru îi va ajuta, probabil, să nu mai mestece grațiile.

          5. Roată de alergat

            Hamsterii au nevoie de multă mișcare. Pot părea leneși și morocănoși în timpul zilei, dar acest lucru se datorează faptului că sunt animale nocturne, adică sunt cei mai activi noaptea. Roata este o parte esențială a cuștii. Trebuie să fim atenți să alegem una de dimensiuni potrivite, astfel încât spatele micuțului rozător să nu fie îndoit în timpul alergării, deoarece acest lucru poate cauza probleme ale coloanei vertebrale. Totuși, nu ar trebui să achiziționăm una prea mare, deoarece ghemotocul nostru nu îl va putea folosi. Ar trebui să verificăm și să ne asigurăm că roata nu scârțâie în timp ce se învârte, pentru că acest lucru poate fi deranjant în timpul nopții.

            Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

            Abonează-te acum!