Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Ce rozătoare ți se potrivește?

Data publicării: 27/10/2022

Rozătoarele au aspectul și dimensiunile diferite și, desigur, au nevoi diferite, așa că nu este întotdeauna ușor să decidem care dintre ele ar putea fi prietenul ideal pentru noi. Să aruncăm o privire mai atentă la cele mai populare animăluțe mici și să ne gândim care dintre ele s-ar potrivi cel mai bine stilului nostru de viață. Deși majoritatea rozătoarelor nu trăiesc 10-20 de ani, trebuie totuși să calculăm cu un angajament pe termen lung.

Hamster

Hamsterii sunt animăluțe distractive și active. Sunt nocturne, adică dorm ziua și sunt active noaptea, ceea ce poate fi dezamăgitor pentru copii. În plus, dacă sunt deranjați în somn, pot chiar să și muște. Nici vederea lor nu este foarte bună și se sperie ușor de mișcările bruște. De asemenea, este important să știm despre ei că, în timp ce hamsterii pitici siberieni se simt bine cu semenii lor, sirienii pot fi ținuți numai singure.

Șoarece

Șoarecilor le place să exploreze, să se cațere pe frânghii, să-și mestece un drum prin rola de hârtie igienică, așa că pot fi foarte distractivi. În general, aceștia sunt prietenoși și mușcă rar, dar pentru că sunt mici și agili, copiilor le este greu să-i prindă. Pentru a ridica șoarecele, trebuie să prindem cu grijă, dar ferm, baza cozii – nu vârful – apoi trebuie să-l ridicăm și să îi punem mâinile sub corp.

Şobolan

Șobolanii adoră să interacționeze cu stăpânii lor și sunt animăluțe grozave atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu toate acestea, dacă nu le acordăm suficientă atenție, ei pot deveni depresivi. Șobolanii au nevoie de mai mult spațiu decât hamsterii sau șoarecii și le place să se urce pe rafturi. În consecință, trebuie neapărat să îi ținem în cuști, fiindcă terariile nu sunt potrivite pentru ei.

Porcușor de Guineea

Porcușorii de Guineea pot fi, de asemenea, parteneri ideali atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Pot fi distractivi și pot comunica în mai multe voci. Dacă ajungem să-i cunoaștem mai bine, vom putea spune cu ușurință când sunt fericiți și când sunt triști, supărați, sau când le este foame. Pe vreme bună, le place să-și petreacă o parte din timp într-o grădină amenajată, în siguranță.

Veveriță degu

Veverițele degu iubesc contactul uman, dar, ca majoritatea rozătoarelor, nu le place să fie ținute în brațe. Din acest motiv, dacă familia își dorește un animăluț drăgălaș, care poate fi mângâiat oricând, probabil că degu-ul nu este alegerea potrivită. Dacă atingerea nu este importantă pentru noi, atunci să nu ezităm în alegerea acestor animale drăguțe (nu trebuie ținute singure), pentru că sunt foarte active în timpul zilei, le place să sape, să se cațere și să roadă.

Chinchilla

Cu un spațiu de locuit adecvat și îngrijire adecvată, șinșilele pot fi parteneri inteligenți, fericiți și interesanți. Dacă se simt confortabil cu noi și îi cunoaștem suficient, îi putem învăța chiar și trucuri. Pe de altă parte, trebuie să ținem cont că pot trăi până la 15 ani. Șinșilele sunt animale nocturne și de obicei dorm în timpul zilei. De asemenea, au nevoie de o cușcă foarte mare și de băi regulate de praf. Sub supravegherea noastră, sunt bucuroși să exploreze întreaga cameră.

Iepure piti

cMulți oameni cred că iepurașii sunt animăluțe excelente pentru copii, însă nu trebuie să uităm că sunt animale de pradă, adică le este frică de mișcările bruște și de zgomot. Dacă se simt în pericol, pot mușca, zgâria și lovi cu piciorul. În general, nu le place să fie ridicați. Vom avea nevoie de multă dragoste și răbdare pentru a le câștiga încrederea. O cușcă spațioasă este o alegere ideală pentru prietenul nostru blănos.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!