Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai populare 3 rase de iepuri

Data publicării: 08/03/2023

Iepurii se enumeră printre cele mai distractive animăluțe. Cu trăsăturile lor adorabile și personalitățile distractive, iepurașii sunt însoțitorii ideali. În plus, aceștia pot fi dresați cu ușurință să folosească așternutul. Deși fiecare rasă are propriile sale caracteristici, există totuși unele rase care devin din ce în ce mai populare în fiecare an. Înainte de a deveni părinte de iepuraș, trebuie să ne gândim bine, deoarece nu sunt potriviți pentru toată lumea și nu sunt chiar recomandați începătorilor.

Merită să știm că majoritatea iepurașilor  nu le place, de exemplu, să fie ridicați, iar nevoile lor de sănătate diferă mult de cele ale câinilor și pisicilor și nu toți medicii veterinari îi pot trata. Dacă îi îngrijim adecvat, ei pot trăi mai mult de 13 ani, așa că trebuie să calculăm cu un angajament pe termen lung.

Dacă ne dorim cu adevărat să fim părinți de iepure, oricare dintre următoarele 3 rase pot fi potrivite la început:

Iepure cap de leu

Aspect: Blană lungă pe cap și gât, de talie mică spre mijlocie, corp ușor musculos (comparativ cu alți iepurași).

Ce îi face speciali: Sunt de obicei prietenoși și afectuoși cu oamenii sau chiar cu alți iepurași. Nu sunt la fel de „șefi” ca alte rase de iepuri.

Nevoi suplimentare: necesită mai multă atenție din partea stăpânului decât alte rase. Îi place să se joace și să urmărească oamenii și, de asemenea, îi place să fie mângâiat. Năpârlirea acestei rase este mai puternică, motiv pentru care acești iepurași trebuie pieptămați mai des pentru a îndepărta părul desprins, care poate provoca și probleme intestinale, deci îngrijirea trebuie făcută cu regularitate.

Iepure Mini Lop

Aspect: De talie medie, cu urechi căzute, pot apărea în multe culori diferite.

Ce îi face speciali: Drăgălășenia lor incredibilă îi face deosebiți.

Nevoi suplimentare: Iepurașii Mini Lop și iepurii cu urechi căzute în general pot fi mai predispuși la infecțiile urechii și problemele dentare, care pot cauza probleme grave dacă nu sunt tratate. Este important să îi asigurăm mult spațiu de mișcare și să ascundem cablurile din apartament. Un țarc poate fi ideal pentru ei.

Iepure pitic olandez

Aspect: Cea mai mică rasă de iepure domestic, cântărind doar 1-1,4 kg. Culorile sunt variate și are urechi drepte.

Ce îi face speciali: Mărimea lor mică, urechile drepte și drăguțe, săriturile amuzante și personalitatea îi fac să fie animăluțe fermecătoare.

Nevoi suplimentare: Pot fi deosebit de tentanți pentru copii datorită dimensiunii lor, însă din păcate nu le place să fie ținuți în mâini. În plus, au multă energie, așa că trebuie să le oferim același spațiu ca și iepurilor mai mari.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!