Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cum câștigăm încrederea rozătoarelor?

Data publicării: 25/07/2022

Atunci când aducem o rozătoare în locuință, pe lângă hrănirea corectă va trebui să învățăm cum să întreținem o relație de calitate. Animalul de companie probabil nu ne va accepta instant. Construirea acestei prietenii poate fi distractivă însă de la bun început trebuie să fim atenți la câștigarea și menținerea încrederii. 

  1. Hrănirea corespunzătoare

Oferă-i legume tăiate în bucățele mici. Dacă îi oferim din palma noastră legumele, îi vom sugera faptul că poate avea încredere în noi. Mișcările burște trebuie evitate! La început rozătoarea va fi speriată și nu va veni după mâncare, e important să-i dăm timp și să avem răbdare. Dacă își întoarce privirea spre legume des înseamnă că, cel mai probabil, nu mai trebuie să așteptăm mult și va veni după ele. 

  1. Nu trebuie scoasă din cușcă

În momentul în care încă nu are încredere în noi, scoaterea ei din cușcă va fi stresantă pentru animal. În primele zile rozătoarea trebuie lăsată să descopere cușca, iar în acest timp noi putem petrece timp în apropierea ei. 

  1. Putem folosi recompense

Recompensele ajută la crearea unei relații de încredere cu animalul nostru. Îi putem oferi  recompense, snackuri mai ales în situațiile în care facem ceva incomod pentru animal (tăiatul ghearelor) sau dacă vine singur la noi.  Nu pedepsim porcușorul de Guineea, iepurașul sau hamsterul, doar îl felicităm atunci când se comportă corect. 

  1. Dă-i șansa să se apropie singur 

Dacă dorim să ne mângâiem prietenul pufos, va trebui să fim siguri că nu îi displace gestul nostru. Este important să așteptăm până vine animalul la noi și să nu forțăm contactul fizic. Mișcările noastre trebuie să fie lente și blânde. În cazul în care rozătoarea fuge de noi, nu trebuie să o urmărim. O putem aștepta înapoi cu răbdare.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!