Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să-ți dresezi iepurașul?

Data publicării: 25/07/2022

Dresajul unui iepuraș poate părea o  misiune dificilă. În general, ei nu sunt cei mai harnici ,,studenți’’. Este important să începem cu trucuri pe care animalul le poate învăța cu ușurință și să ne mulțumim cu zece minute de dresaj pe zi.

  1. Învățarea comenzii „aici”

Este util să învățăm iepurașul să vină la noi când îl chemăm. Dresajul îl putem începe într-o încăpere sau într-un spațiu mic fără elemente ce îi pot distrage atenția. Clickerul este util la învățarea acestui truc. 

Scoatem sunetul ,,click’’ cu limba pentru a-i atrage atenția, apoi bătem ușor în podea cu palma și pronunțăm numele animalului sau cuvântul ,,aici’’. Dacă iepurașul vine la noi, apăsăm pe clicker și îi oferim o recompensă. 

  1.  Învârtitul

Deși nu este la fel de util ca trucul anterior, iepurașul în timp ce se învârte este o priveliște amuzantă. Cu o voce mai înaltă, spunem ,,rotește”, învârtim în cerc recompensa deasupra capului iepurelui, iar el va urmări recompensa. 

  1. Urmărirea momelii

Dacă vrem să învățăm iepurele să urmărească un traseu de agilitate, putem începe cu urmărirea anumitor obiecte (ex. Un băț cu o minge roșie atașată la capăt).

Îi arătăm iepurașului jucăria și îl lăsăm să o miroasă. Atunci când o va urmări, îi oferim recompensa. Fiecare mișcare va trebui să fie una lentă pentru a nu-l induce în eroare.

  1. Săritura

De asemenea, putem dresa iepurașul să sară pe o cutie sau pe canapea. Este important ca obiectul pe care îl alegem să fie stabil, pentru că altfel nu va sări pe el.  Trebuie doar să îndreptăm recompensa spre obiectul din fața iepurelui și să rostim “sus”. Dacă sare sus, îi dăm recompensa și folosim clickerul.

Trebuie să ținem cont de faptul că iepurașii nu sunt cunoscuți pentru agilitatea și dresajul lor, însă cu multă răbdare îi putem învăța nenumărate trucuri.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!