Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Rezoluții de Anul Nou pentru iubitorii de rozătoare

Data publicării: 30/01/2024

Atunci când facem lista cu rezoluțiile de Anul Nou, este bine să ne gândim și la prietenii noștri mici și blănoși. Aceste rezoluții pot fi soluții ideale în cazul în care ne este greu să ne respectăm promisiunile față de noi înșine. Cu aceste rezoluții, putem adăuga o motivație suplimentară pentru a face ghemotocul nostru mai fericit și, eventual, și pe noi înșine.

1. Mai multă mișcare cu animăluțul nostru

Exercițiile fizice sunt importante atât pentru sănătatea, cât și pentru bunăstarea mentală. Dacă animalul nostru este prea leneș, să-i găsim activități. Putem crea chiar și un mic traseu cu obstacole în mijlocul livingului și să îl învățăm pe micuțul nostru prieten să îl parcurgă. Totuși, trebuie să ne asigurăm că îl recompensăm doar cu gustări naturale în timpul exercițiilor!

2. Să petrecem mai mult timp împreună

În jurul Crăciunului, de obicei, stăm mai mult acasă, astfel încât atenția noastră se poate îndrepta și către rozătoarea noastră, dar din ianuarie situația poate deveni dificilă pentru ambele părți, deoarece trebuie să ne întoarcem la muncă sau la școală. Atunci când suntem acasă, să încercăm să petrecem puțin timp în fiecare zi cu animăluțul nostru, pentru a-l face mai fericit și pentru a nu se simți neglijat. Jocul împreună, periajul și mângâierea nu ar trebui să fie lăsate în plan secundar în zilele aglomerate.

3. Să-l învățăm ceva nou

Cu multă practică, iepurașii și porcușorii de Guineea pot învăța câteva trucuri interesante. Să încercăm măcar unul în acest an! Poate fi la fel de simplu ca și folosirea comenzii “rotește”, pentru care îl poți convinge ușor pe blănosul tău, îndreptând o gustare în jurul capului și oferindu-i apoi recompensa și laudându-l după o rotire reușită.

4. Să-l hrănim sănătos

Poate că ne-am răsfățat prea mult animăluțul de Crăciun, dar de la începutul anului nou trebuie să revenim la o alimentație sănătoasă. Să verificăm întotdeauna ingredientele alimentelor și gustărilor, și să ne asigurăm că nu conțin zahăr adăugat și că au o formulă naturală, fără conservanți și fără coloranți.

5. Să vizităm medicul veterinar

Este recomandat să-l ducem pe micul nostru prieten la medicul veterinar o dată pe an, chiar dacă pare să se simtă bine. În timpul controlului general, se pot depista la timp eventualele boli latente, iar cum știm cu toții, cu cât începe mai devreme tratamentul, cu atât sunt mai mari șansele de vindecare. De asemenea, putem discuta cu medicul veterinar dacă greutatea și starea de sănătate a animalului sunt adecvate sau dacă este necesar să facem modificări în dieta sa actuală.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!